Ухапването от сладичко коте на улицата може да бъде по-опасно, отколкото предполагаме.

...
Ухапването от сладичко коте на улицата може да бъде по-опасно, отколкото предполагаме.
Коментари Харесай

Когато ухапването от бездомна котка води до зараза с неизвестна на науката инфекция

Ухапването от сладичко коте на улицата може да бъде по-опасно, в сравнение с допускаме. В Обединеното кралство 48-годишен мъж, който е ухапан от бездомна котка, в последна сметка се заразява с тип бактерия, която учените не са виждали до този миг.

Неговият имунен отговор към непознатия микроорганизъм е слаб. Само осем часа след множеството ухапвания ръцете на мъжа се подуват дотам, че му се постанова да посети незабавно поделение, Прободните му рани са почистени и превързани и му е поставена инжекция срещу тетанус, след което е изпратен у дома, където би трябвало да приема няколко дни антибиотици.

Ден по-късно обаче мъжът още веднъж се връща в болничното заведение. Малкият и междинният пръст на лявата му ръка са мъчително уголемени, а предмишниците му са червени и подути.
 Снимка 629122

Налага се лекарите да отстранен хирургично повредената тъкан към раните му. Освен това му са му дадени три разнообразни антибиотика интравенозно, след което е изпратен вкъщи да продължи перорално лекуването си с антибиотици. Този път, за благополучие, лекуването работи и той се възвръща изцяло.
 Котките, кучетата и по какъв начин да предпазим домашните любимци от жегите
Как да предпазим домашните любимци от жегите

И защо да сме нащрек

В болничното заведение обаче лекарите се заемат да схванат какво тъкмо се е случило и с какво в последна сметка се е заразил пациентът им. Когато микроорганизмите, присъстващи в пробите от раните му, те откриват неузнаваем стрептококов организъм.

Стрептококите са род грам позитивни бактерии, които са свързани с доста болести, измежду които менингит, стрептокок в гърлото, бактериална пневмония и други.
 Снимка 629124

Но когато откривателите секвенират част от генома на тази бактерия, тя не съответства с нито един регистриран вариант. Те откриват, че това е нов бацил, който учените в никакъв случай не публично не са документирали. Както се оказва след по-задълбочен разбор бактерията принадлежи към различен жанр грам позитивни бактерии, наименуван Globicatella.

Пълното секвениране на генома на бактерията допуска, че тя се разграничава от други сродни варианти, като G. sulfidfaciens, с към 20 %, което демонстрира " обособен и неописан до момента тип ".
 Котките, привързаността и знаците, които демонстрират, че в действителност обичат своя собственик
Как да разберем, че нашата котка в действителност ни обича

Трябва единствено да разпознаем жестовете

Тъй като G. sulfidifaciens е устойчив на няколко постоянно срещани типа антибиотици, може да се окаже мъчно да се изкорени от тялото. За благополучие, новият вариант, открит в Обединеното кралство, реагира добре на най-малко някои антибиотици, само че историята съдържа предизвестие за обществеността, както означават от.

" Този ​​доклад акцентира ролята на котките като резервоари на към момента неоткрити бактериални типове, които имат човешки патологичен капацитет ", пишат създателите на проучването.
 Снимка 629121

Котешки ухапвания и драскотини, които пробиват кожата, предизвикват 66 000 визити в незабавното поделение всяка година в Съединените щати. Много от тях изискват антибиотици или даже интервенция за попречване на сериозна зараза.

Като всички животни, котките могат да държат в себе си някои съществено неприятни патогени. А фактът, че имат заострени зъби и нокти значи, че могат да ги забият надълбоко в кожата ни и по-лесно да ни зарязят.
 Какво кара котките постоянно да избутват предмети
Какво кара котките постоянно да избутват предмети

Обяснението на един котешки табиет

Така че специалистите поучават, че ако сме засегнати от бездомна котка, би трябвало неотложно да измием раната деликатно със сапун или сол и по-късно незабавно да отидем на доктор.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР